2733029572 Νέο Οίτυλο, Μάνη xkalarouti@gmail.com
hero image



banner imagebanner image

 

Παραλίες

 

Μικρή Μαντινεία: Παραλία από βότσαλο. Μόλις 7 χλμ. από την Καλαμάτα. Διαθέτει πολλά ταβερνάκια για ένα απολαυστικό γεύμα μετά το μπάνιο σας.

Αλμυρός: Οργανωμένη παραλία με βότσαλο. Βρίσκετε ακριβώς δίπλα στο οικισμό του Αλμυρού. Στην παραλία υπάρχει γήπεδο beach volley, beach bars, καθώς και επιχείρηση για θαλάσσια σπορ.  

Σάντοβα: Δημοφιλής οργανωμένη παραλία με άμμο και αρκετά beach bar για ατελείωτη διασκέδαση. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Κιτριές.

Ριτσά: Όμορφη παραλία με βότσαλο. Βρίσκετε δυτικά της Καρδαμύλης σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό.

Φονέα: Μικρή παραλία με βότσαλο και ένα μεγάλο βράχο στη μέση του μικρού κόλπου. Θα την συναντήσετε μόλις 2,5 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης στο δρόμο προς Οίτυλο. Πάνω από την παραλία λειτουργεί καντίνα.

Καλαμίτσι: Ήσυχη παραλία με μικρά βότσαλα στον οικισμό Καλαμίτσι.

Δελφίνια: Παραλία με άμμο και βότσαλο. Βρίσκετε λίγα χιλιόμετρα μετά την Καρδαμύλη, λίγο πριν φθάσετε στη Στούπα. Για να πάτε στην παραλία θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο και να περπατήσετε λίγο με τα ποδιά.

Καλογριά: Οργανωμένη παραλία με αμμουδιά. Είναι ακριβώς δίπλα από τη Στούπα και είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής. Τα καλοκαίρια την επισκέπτεται πολύς κόσμος, κυρίως ξένοι τουρίστες. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και γήπεδο beach volley, ενώ περιτριγυρίζετε από καφετέριες και μπαρ. Επίσης γίνονται θαλάσσια σπορ με ενοικιαζόμενα θαλάσσια ποδήλατα ή κανό.

Στούπα: Οργανωμένη παραλία με ψιλή αμμό και γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον παραλιακό δρόμο της Στούπας. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ πάνω από την παραλία βρίσκονται δεκάδες καφετέριες, εστιατόρια, ταβερνάκια καθώς και καταστήματα με αναμνηστικά δώρα.

Πανταζή: Παραλία με άμμο και περιτριγυρισμένη από δέντρα . Θα την συναντήσετε ανάμεσα στα χωριά Άγιος Δημήτριος και Άγιος Νικόλαος.

Νέο Οίτυλο: Παραλία με αμμό και βότσαλο. Απέχει 4,5 χλμ από το Οίτυλο και 5 χλμ από την Αρεόπολη. Γύρω από την παραλία υπάρχουν καφετέριες και ψαροταβέρνες.

Πύργος Διρού: Παραλία με βότσαλα δίπλα στα διάσημα Σπήλαια του Διρού.

Γερολιμένας: Παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Παραπλήσια της παραλίας υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνας.

Μαρμάρι: Τρίδυμες παραλίες με άμμο και περιτριγυρισμένες από βράχια. Το Μαρμάρι βρίσκεται μετά τον Γερολιμένα στον δρόμο προς το Ακρωτήριο Ταίναρο. Από τις τρεις παραλίες που διαθέτει η μια έχει εύκολη πρόσβαση στο ευρύ κοινό, λόγω της απότομης κλίσης της πλαγιάς που πρέπει να κατεβείτε. Δίπλα ακριβώς στην παραλία λειτουργεί ξενοδοχειακή μονάδα με εστιατόριο ανοικτό στο κοινό.

Πόρτο Κάγιο: Παραλία με άμμο και βότσαλο. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο χωρίο σε ένα από τους γραφικούς κόλπους της Μάνης. Πάνω από την παραλία λειτουργούν ταβερνάκια.

Χαλικιά Βάτα: Παραλία με βότσαλο. Απέχει περίπου 3 χλμ. από τον Κότρωνα, στο δρόμο προς Κοκκάλα.

Αγία Βαρβάρα: Παραλία με βότσαλο και άμμο. Θα την συναντήσετε κοντά στο χωριό Σκουτάρι.

Βαθύ: Οργανωμένη παραλία με άμμο. Βρίσκεται δίπλα στο οικισμό. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και γήπεδο beach volley, ενώ πραγματοποιούνται και θαλάσσια σπορ.

Μαυροβούνι: Η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής, εκτείνεται πολλά χιλιόμετρα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτετε από άμμο. Κατά μήκος της θα συναντήσετε αρκετές ταβέρνες και καφετέριες.

 

Κατά την περιήγηση σας θα συναντήσετε κι άλλες μικρές παραλίες και κολπίσκους που θα σας ανταμείψουν εάν τους αφιερώσετε λίγο χρόνο.